Spolek Kulínek Spolek Kulínek sdružuje rodiče a přátele lidí s mentálním postižením a jeho cílem je pomoc těmto lidem zapojit se do většinové společnosti.

Představení "Veletoč"

Datum konání:
15.4.2024

Pojďte s námi na komedii do divadla Kalich. Tentokrát půjdeme na komedii „Veletoč".
Máme opět variantu setkání pro ty, kteří cestují sami bez doprovodu a je pro ně snadnější se připojit cestou v metru.

Sejdeme se:
přímo u pokladny divadla 15.4.2024 od 18.30 hod. v divadle Kalich Jungmannova 9, 110 00 Praha 1

nebo

18.15 hod. v horním vestibulu stanice metra Národní.

Kdo bude chtít, tak ho po skončení představení doprovodíme zpět na metro.

Herecká legenda Iva Janžurová přichází se svou autorskou komedií, napsanou na námět další oblíbené herečky Jany Paulové. O čem nová česká divadelní komedie vypráví? Boženka a její bratr Arnošt jsou až doteď idylickými sourozenci. Boženka před léty Arnošta oženila s Helgou, po pečlivém několikaletém výběru a dobře volené propagandě. Helga byla bohatá, s činžovní vilou, s klenoty a s drahocennými obrazy. Bezstarostnost ji svedla ke svazku s Arnoštem, který rychle vyústil v stereotypně nudné soužití pod velením Boženky. Ale začíná komedie a stereotyp se bude měnit! Nečekaným veletočem se tahle partička octne pohromadě, propletená a zamotaná vzájemně neslučitelnými osobními snahami. Advokátní poradce a psychiatr jsou stále na telefonu!

Autor: Iva Janžurová
Námět: Jana Paulová